Långpromenad utan kadaver

2016-04-29
21:45:00
Imorse på morgonpromenaden så hade jag Nova lös, när man flyttat till stan så har man blivit fegare med att släppa henne då det är folk och djur överallt. Men imorse så var det rätt lungt runt bölesholmarna så tänkte att hon skulle få springa lite lös men då passar hon såklart att på att hitta det äckligaste fiskkadavret att rulla sig i.. Nu ikväll så hade jag långlina på henne för att jag inte ville att hon skulle rulla sig i något nu när hon är nyduschad, blev en längre runda runt ängarna, tog ca 1,5 timme med lite fotostopp också. Hon skötte sig fint.

Väntar tålmodigt på att damen ska löpa också, då hon löpte kring denna tid förra året så jag hoppas det kommer igång snart då hon är så ojämn i sitt temprament. Vissa dagar så är hon en pärla och lyssnar på allt man säger och ibland så är det som hon har miljarder spöken i huvudet och glömmer allt.. Dock så är hon även i den psykiska könsmognaden just nu kan jag tänka mig. Den bruka ju bryta ut när dom är kring är 2 år. Har inte riktigt tålamodet för att bråka med henne om saker hon kan och vet hur hon ska reagera på i vanliga fall då även jag har hormoner som spökar och mitt tålamod vissa dagar är Noll.
 
 

Agilty kurs

2016-04-21
21:49:00
I tisdags så var vi på första kurstillfället i Nordmaling för agility - nybörjare. Vi gick igenom vad för typ av belöning som passar sin hund och får den att vilja jobba för belöningen. I Novas fall så är det dragkamp eller en boll som piper som är det allra bästa. Godis funkar också, men då ska hon va riktigt hungrig innan man börjar träna, så jag anser att leksaker är det bästa för henne. 

Vi tränade på att skicka hundarna runt ett träd eller något annat som dom skulle runda. Träning på både snabbt in bakom trädet eller föremålet som hunden ska runda och snabbt tillbaka igen för att få sin belöning. Samt att hunden ska uppfatta och sedan följa handrörelser. Gick väldigt bra för nova men farten mot trädet var sämre än den farten hon fick upp just bakom trädet för att få belöningen så det är något vi måste jobba mer på. 

Nästa gång var det intrudoktion av balanshinderna, som jag tror kommer gå bra men det är lite svårt å veta hur hon kommer att reagera, framförallt på de hindret som rör sig (gungbrädan), men det återstår att se! :)Fin bebis i svartvitt

2016-04-17
21:22:34
 
 

RSS 2.0