Agilty kurs

2016-04-21
21:49:00
I tisdags så var vi på första kurstillfället i Nordmaling för agility - nybörjare. Vi gick igenom vad för typ av belöning som passar sin hund och får den att vilja jobba för belöningen. I Novas fall så är det dragkamp eller en boll som piper som är det allra bästa. Godis funkar också, men då ska hon va riktigt hungrig innan man börjar träna, så jag anser att leksaker är det bästa för henne. 

Vi tränade på att skicka hundarna runt ett träd eller något annat som dom skulle runda. Träning på både snabbt in bakom trädet eller föremålet som hunden ska runda och snabbt tillbaka igen för att få sin belöning. Samt att hunden ska uppfatta och sedan följa handrörelser. Gick väldigt bra för nova men farten mot trädet var sämre än den farten hon fick upp just bakom trädet för att få belöningen så det är något vi måste jobba mer på. 

Nästa gång var det intrudoktion av balanshinderna, som jag tror kommer gå bra men det är lite svårt å veta hur hon kommer att reagera, framförallt på de hindret som rör sig (gungbrädan), men det återstår att se! :)


Hunden Nova

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0